GMail Voice

După ce pentru prima oară am descoperit şi folosit un serviciu de voce online direct dintr-o pagina web cu ocazia lansării serviciului voceromtelecom, cu care se pot efectua apeluri telefonice către orice număr din lume, iată că şi cei de la Google introduc această facilitate în serviciul lor de GMail.
Aşa aflăm din anunţul Call phones from Gmail, iar mai apoi deschizându-mi contul, am fost anunţat că pot suna. Această facilitate va apare însă treptat la utilizatori, deci dacă la Dvs nu există un Call phone atunci tot ce puteţi face este să aşteptaţi.
Utilizarea este banală: formaţi numărul şi apăsaţi butonul Apelaţi. Din păcate doar când începeţi apelul se va afişa suma cu care veţi fi taxat pe minut – mai frumos ar fi fost să apară imediat după scrierea numărului. Probabil vă întrebaţi taxare de unde? Aveţi un deloc generos cont de 10 cenţi, pe care îl puteţi creşte cu 10 dolari via Google Checkout. În SUA şi Canada, în 2010 doar, apelurile sunt gratuite, aşa că dacă ai pe cine suna acolo bucurăte pană la anul nou. Oriunde în alte părţi ale lumii costă, iar tarifele le aflaţi de aici. În România, vine 9 cenţi când sunaţi un număr fix, şi 21 de cenţi la mobil. Cei de la Skype au de exemplu tarife pentru Romania de 11,6 pe fix şi 27,1 centi pe mobil, deci ceva mai scump.
Iată şi clipul de prezentare al noului serviciu.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ce spune ciocolata preferata depre tine

UPC se revanseaza

Atentie la jocul Balena Albastra